تدوین برنامه راهبردی استعدادیابی سازمان ورزش بسیج کشور

مقدمه

بنیانگذار و معمار بزرگ انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (رحمه الله علیه) ورزشکاران را به پیروی از مولای متقیان حضرت علی (علیه السلام) سفارش فرموده‌اند.

ایشان با درک عمیق از ورزش و نقش ورزشکاران، از ورزش به عنوان اسلحه‌ای نام برده‌اند که باید در دست صالح باشد.

همچنین ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) حفظ ارزش‌های ناب اسلامی، اشتیاق به ورزش و تلاش، تحقق اهداف والای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مرهون داشتن روح ورزشکاری، جسم سالم، فضایل پهلوانی، تزکیه نفس و تعالی معنوی از طریقه ورزش و تربیت بدنی و اهتمام سازمان‌های مربوط در این حوزه می‌داند.

رهبر معظم و فرزانه انقلاب در باب ورزش قهرمانی بیانات راهبردی و مسئولیت‌آوری ایراد فرموده‌اند که امید می‌رود با عمل به دستورات معظم‌له آینده درخشان در پیش‌روی ورزش قهرمانی ایران عزیزمان قرار گیرد.

 

"ورزش از موجودی ملت‌ها خبر می‌دهد، حتی از توانایی دولت‌ها هم خبر می‌دهد، حرف می‌زند، امروز ورزش در دنیا این است".

 

در بخش دیگری از سخنان مقام معظم رهبری آمده است:

"اگر بخواهیم جوان‌ها ورزش کنند، در جامعه ورزشی به قهرمان احتیاج داریم. بنده با قهرمان ورزشی موافقم و معتقدم دنیای ورزش باید قهرمان داشته باشد. من کاملا موافقم که ورزش علمی شود. در همه زمینه‌ها، هم زمینه‌های اقتصادی و هم علمی و فرهنگی به فضل پروردگار کار به دست همین حزب اللهی‌ها پیش رفته است، جوان ورزشکار ایرانی دارای استعداد درخشان است، باید به او امکان داد تا بتواند مثل ستاره‌ای در میدان های ورزشی بدرخشد".

موفقیت کشورها در میادین بین‌المللی ورزشی علاوه بر تاثیرات اجتماعی و اقتصادی، نمادی از ثبات و توانمندی‌های همه جانبه آن کشورها می‌باشد.

قهرمان ورزشی به عنوان یک سرمایه ملی و الگوی اجتماعی تلقی می‌شود که می‌تواند منادی فضایل و یا رذایل اخلاقی در اجتماع باشد، به همین دلیل توجه به رشد و پرورش ورزشکاران هم در بعد اخلاقی اسلامی و هم در بعد مهارتی، امری ضروری به نظر می‌رسد.

ورزش و تربیت بدنی در جوامع انسانی دارای تاثیر متقابل با سایر عوامل اجتماعی است و تقویت و رشد در تمامی ابعاد ورزش علاوه بر ارتقاء سلامت جسم و روان افراد جامعه، رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی و ... را در بردارد.

از طرفی رشد و موفقیت ورزش قهرمانی یک کشور می‌تواند بیانگر رشد و بالیدگی دیگر ابعاد ورزش آن کشور باشد.

یکی از راه‌های مطمئن و نتیجه بخش در توسعه ورزش قهرمانی، استعدادیابی مبتنی بر علم و دانش ورزشی است که با ارائه برنامه‌ای مدون، اهداف ورزش قهرمانی یک کشور را با توجه به چشم‌انداز و توانائی‌های بالقوه آن کشور محقق می‌کند.

اگرچه مسئولیت اصلی این امر بر عهده ارگان‌های دولتی بویژه وزارت ورزش و جوانان و آموزش و پرورش است، اما بسیج به عنوان نهادی فراگیر و مردمی که از ظرفیت‌های منحصر بفرد برخوردار است، این پتانسیل و توان را دارد تا به کشف و پرورش استعدادهای ورزشی بالقوه پرداخته و محلی برای نمایش توانمندی‌های جوانان سرافراز ایران اسلامی باشد و به ورزش کشور کمک نماید.

تدوین نظام جامع استعدادیابی و قهرمانی سازمان ورزش بسیج مستضعفین یک برنامه‌ریزی راهبردی برای نیل به اهداف بلند نظام اسلامی در ورزش می‌باشد.

در سند راهبردی حاضر کلیات طرح، شناخت وضعیت موجود، مطالعات تطبیقی، تحلیل SWOT ، عناصر راهبردی و طرح جامع استعدادیابی مورد بررسی و تدوین قرار  گرفته است.

امید است با تلاش و کار جهادگونه و تحقق کامل نظام جامع استعدادیابی و قهرمانی ورزش بسیج مستضعفین، موجبات توسعه پایدار ورزش در سطوح ملی و بین المللی فراهم گردد.



بازگشت