برنامه‌ریزی عملیاتی استعدادیابی سازمان ورزش بسیج

مقدمه

عوامل بسیاری در به‌کارگیری، پرورش و موفقیت ورزشکاران نقش دارند.

کودکان مستعد نمی‌توانند به‌طور خودکار به فرصت‌ها دست یابند.

آنها به حمایت و راهنمایی نیاز دارند تا بتوانند توانایی‌های نهفته خود را بروز دهند.

عوامل بسیاری در این زمینه در دهه‌های اخیر نقش داشته‌اند.

پس از بررسی‌های فراوان و با علم به این موضوع که در دنیای پیشرفته امروزی، امکانات باید در زمینه‌‌هایی بکار گرفته شوند که احتمال موفقیت سریع و مطلوب در آن‌ها بیشتر باشد.

به اتفاق نظر جمیع کارشناسان، استعدادیابی با مدل بومی و ایرانی به عنوان مهمترین، علمی‌ترین و اولین گام، جهت پرورش قهرمانان ارزشی شناخته شد.

در این راستا پس از انجام مطالعات اولیه و با نگاهی به اقدامات کشورهای پیش‌رو در عرصه ورزش و تعیین مراحل انجام کار، مأموریت تاسیس پایگاه‌های استعدادیابی و قهرمانی به مرکز مطالعات استعدادیابی واگذار گردید تا از این طریق به کشف و پرورش استعدادهای نخبه ورزشی به شیوه کاملاً علمی و نوین و با استفاده از روش‌های روز دنیا اقدام گردد.

در ادامه؛ مراحل فرآیند استعدادیابی به همراه زمانبندی در دو روش استعدادیابی و استعدادگزینی برای مقاطع سنی مختلف که توسط کارشناسان مرکز مطالعات بسیج تدوین شده و توسط متخصینی که به‌صورت اجرایی و عملیاتی در وزارت ورزش و جوانان تجربیات ارزشمندی در حوزه استعدیابی داشتند مورد تأئید قرار گرفته و به صورت پبشنهادی ارائه می‌گردد.

با نگاهی به برنامه اجرایی و عملیاتی استعدادیابی سازمان ورزش بسیج اهمیت آزمون‌های غربالگری در شناسایی و جذب استعدادهای ورزشی به وضوح مشخص است.

به عبارت دیگر استعدادیابی ورزشی فرایندی است مبتنی بر آزمون‌های متعدد غربالگری که به معیارهای استاندارد برای مقایسه افراد جامعه در ویژگی‌های مختلف نیازمند است.



بازگشت